Nikada ne dopustite nikome da iskali svoj bijes na vama

Vikali su na mene u trgovini. Oprosti što sam bio iznerviran. Moj me šef nepravedno optužio. Ili: oprostite, posvađala sam se s mužem. Ali “oprosti” se rijetko kaže…

Nikada nemoj dopustiti da te netko naljuti. Iskali svoj bijes na druge. Ne dopustite ni voljenoj osobi. Zloba se ispušta u sigurnoj ustanovi. Na dijete, psa, mačku, psihologa, doktora, podređenog. Na onoga koji ne može odgovarati zbog svog ovisnog položaja. Na poslu. Ili netko tko je navodno obvezan profesionalnom etikom i mora šutke kimati glavom na povike i uvrede. I onda ti ljudi kažu: oprostite, bio sam uzrujan.

Vikali su na mene u trgovini. Oprosti što sam bio iznerviran. Moj me šef nepravedno optužio. Ili: oprostite, posvađala sam se s mužem. Ali “oprosti” se rijetko kaže…

Ako pokušavaju iskaliti iritaciju ili ljutnju na vama , pitajte tko je tu osobu uznemirio.

A onda savjetujte ovo: neka ode do onoga koji ga je uznemirio i naljutio i razjasni situaciju.

Šef uznemiren – neka ode do šefa i s njim otvoreno i izravno razgovara.
Muž – neka ode do njenog muža i razjasni sukob. Ako je ljutnja toliko jaka, a ogorčenost toliko nepodnošljiva da morate uvrijediti druge.
To je bit. Oni neće nikamo.

Ne žele pokvariti odnose s onima koji ih uznemiravaju. Ovo su opasni predmeti. Ili vrlo značajan.

Razdražljiva osoba se boji ili gubi odnos s njima. Ili se bojati posljedica razgovora.

A ti si siguran objekt. Kao mačka koju možeš šutnuti. Ili dijete koje se može pljesnuti po potiljku. A onda to postane navika.

Ovo je nisko ponašanje . Neka svoju ljutnju usmjere na onoga tko ju je izazvao. Na policajca, na direktora, na ljubavnika, na inspektora. I razjasniti situaciju s njima.

Ne možeš? Strah? Pa, onda neka tiho prežive svoju iritaciju. I oni će za agresora ostati siguran objekt na kojem će se lomiti srce.

Objavljeno dana